Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη Μεγαλόπολης

   
 

 

Φέτος επισκεφτήκαμε με τη Δ’ τάξη του σχολείου μας τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, της Μεγαλόπολης, με σκοπό να μάθουμε για την ιστορία της, τη δυνατότητα που έχουμε να δανειστούμε βιβλία από αυτήν καθώς και για να μιλήσουμε για τη σπουδαιότητα του βιβλίου στη ζωή μας.

 

Η κ. Μαρούλα Δημοπούλου, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μάς μίλησε για την καλλιέργεια της φαντασίας που προσφέρει το βιβλίο σε μικρούς και μεγάλους, τη δυνατότητα που μας προσφέρει μια Βιβλιοθήκη ν’ ανακαλύψουμε, μέσα από την ποικιλία βιβλίων που διαθέτει, τα βιβλία εκείνα που θα μας συγκινήσουν, θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους φανταστικούς αλλά και θα μας προσφέρουν ποικίλες εικόνες και πολλές νέες συναρπαστικές γνώσεις.  

 

Η δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου Μεγαλόπολης, που βρίσκεται επί της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου (δίπλα από το Κ.Ε.Π.), λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 8.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ.

Στη βιβλιοθήκη θα βρούμε: Μυθιστορήματα, Αληθινές Ιστορίες, Μυστηρίου, Ιατρικά Βιβλία (ψυχολογία κ.ά), Βοτανολογία, Θρησκευτικά, Ποιητικές Συλλογές, Λεξικά, Εγκυκλοπαίδειες, Σχολικά Βιβλία, Παιδικά βιβλία  (παραμύθια - μυθολογία) κ. ά. που καλύπτουν την κάθε προτίμησή μας. Μπορούμε να δανειζόμαστε για χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων όλα τα βιβλία εκτός των εγκυκλοπαιδειών, λεξικών  και των σπάνιων βιβλίων, τα οποία όμως μπορούμε να μελετήσουμε  στο ήσυχο, φιλικό  και ευχάριστο περιβάλλον. Οι υπεύθυνοι δέχονται δωρεές βιβλίων μας, με τα οποία θα εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη  του Δήμου, προς όφελος όλων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27910 25405